Skillnad mellan versioner av "Upsala Nya Tidning"

Från Wiki-Rötter
Hoppa till: navigering, sök
(Rättar fel i artikelrubrik)
 
m (korr.)
Rad 1: Rad 1:
 
__notoc__
 
__notoc__
'''Upsala Nya Tidning''' (UNT) är en [[dagstidning]] som utges i [[Uppsala]]. Tidningen utkom första gången 3 december 1890 och grundades av medlemmar i en studentföreningen. UNT gavs till en början ut tre eftermiddagar i veckan. År 1898 ökades utgivningen till fyra dagar i veckan och man började ge ut en särskild veckoupplaga för landsbygden. År 1901 övergick UNT till att bli en morgontidning, utgiven sex dagar i veckan.
+
'''Upsala Nya Tidning''' (UNT) är en [[dagstidning]] som utges i [[Uppsala]]. Tidningen utkom första gången 3 december 1890 och grundades av medlemmar i en studentförening. UNT gavs till en början ut tre eftermiddagar i veckan. År 1898 ökades utgivningen till fyra dagar i veckan och man började ge ut en särskild veckoupplaga för landsbygden. År 1901 övergick UNT till att bli en morgontidning, utgiven sex dagar i veckan.
  
 
===Geografiskt intresseområde===
 
===Geografiskt intresseområde===

Versionen från 22 mars 2011 kl. 14.39

Upsala Nya Tidning (UNT) är en dagstidning som utges i Uppsala. Tidningen utkom första gången 3 december 1890 och grundades av medlemmar i en studentförening. UNT gavs till en början ut tre eftermiddagar i veckan. År 1898 ökades utgivningen till fyra dagar i veckan och man började ge ut en särskild veckoupplaga för landsbygden. År 1901 övergick UNT till att bli en morgontidning, utgiven sex dagar i veckan.

Geografiskt intresseområde

Uppsala med omnejd.

Forskningskällor

  • Tidningen finns mikrofilmad och tillgänglig på ett flertal bibliotek runt om i landet.
  • UNT finns som tidningslägg på Uppsala Stadsbibliotek

Externa länkar

Källor