Skillnad mellan versioner av "Stamfader"

Från Wiki-Rötter
Hoppa till: navigering, sök
m
Rad 1: Rad 1:
'''Stamfader''', definieras inom [[släktforskning]] som den tidigast kända manliga personen i en släkt, eller, oftare förekommande, den person som en [[stamtavla]] (ättlingaverk) utgår ifrån. Den kvinnliga motsvarigheten till en stamfader är [[stammoder]]. Termen är skild från ordet [[förfader]] och [[anfader]], vilket innefattar de manliga personerna i rakt nedstigande led.
+
'''Stamfader''', definieras inom [[släktforskning]] som den tidigast kända manliga personen i en släkt, eller, oftare förekommande, den person som en [[stamtavla]] (ättlingaverk) utgår ifrån. Den kvinnliga motsvarigheten till en stamfader är [[stammoder]]. Termen är skild från orden [[förfader]] och [[anfader]], vilka innefattar de manliga personerna i rakt nedstigande led.
  
 
[[Fil:Stamfader.png]]
 
[[Fil:Stamfader.png]]

Versionen från 21 januari 2011 kl. 10.07

Stamfader, definieras inom släktforskning som den tidigast kända manliga personen i en släkt, eller, oftare förekommande, den person som en stamtavla (ättlingaverk) utgår ifrån. Den kvinnliga motsvarigheten till en stamfader är stammoder. Termen är skild från orden förfader och anfader, vilka innefattar de manliga personerna i rakt nedstigande led.

Stamfader.png


Trad.gif

Denna artikel är bara påbörjad. Du kan hjälpa till genom att utöka den. Om du tycker att denna artikel är färdig kan du ta bort formateringen {{Stubbe}}.