Skillnad mellan versioner av "Scangen"

Från Wiki-Rötter
Hoppa till: navigering, sök
(kategori)
Rad 23: Rad 23:
  
 
[[Kategori:Genealogiska internet-resurser]]
 
[[Kategori:Genealogiska internet-resurser]]
 +
[[Kategori:Släktforskningsforum]]

Versionen från 7 november 2010 kl. 14.22

Scangen logo fb.jpg


Scangen (ScanGen) är en internetsajt med resurser främst för släktforskare i Sverige. Sajten drivs ideellt och är gratis för användarna. Ingen inloggning eller annat medlemskap krävs.

Tjänster

  • Efterlysningsforum - ett forum för släktforskningsfrågor. Fokus ligger på efterlysning av personer som man har problem att komma vidare med. I november 2010 fanns över 23 000 frågor och svar publicerade.
  • Personsökaren - en söktjänst över internets många släktsidor och -databaser. Sökresultatet presenterar i en gemensam lista med förnamn, efternamn, plats, född och död där man genom en länk kan gå direkt till personen oavsett var den finns på internet. Bland släktsidor och -databaser som ingår kan nämnas sidor skapade av program som Min Släkt, Disgen, Holger, PhpGedView och Family Tree PHP, communitysajter som MyHeritage, Geni och GeneaNet, liksom databaser som FamilySearch, Släktdata, DDSS, Genealogiska Föreningen och Disbyt, för att nämna ett fåtal. Det kan antas att man i en sökning med Personsökaren når upp emot 25 miljoner personposter.
  • Egen hemsida - i mån av plats erbjuds släktforskare att administrera en egen hemsida med sitt material, som en underdomän till scangen.se.
  • Register över digitaliserade källor - ett hela tiden aktuellt och uppdaterat register över de källor som digitaliserats och gjorts tillgängliga på internet av Arkiv Digital, SVAR och Genline.
  • Epostlistan Scangen - en mailinglista som var själva starten för Scangen 1995 och länge var dess huvudsakliga forum, men numera mest fungerar som ett sätt att få inläggen i Efterlysningsforum direkt till sin epostlåda. Det går dock fortfarande bra att skicka epost direkt till listan och diskutera med de ca 500 medlemmarna den vägen.
  • Diverse projekt som avskrifter och länksidor.

Scangen är inte bunden till någon förening utan drivs som ett privat projekt utan vinstintresse av Anders Berg.

Externa länkar