Skillnad mellan versioner av "SSFs Presentationsprogram - Sveriges kyrkböcker"

Från Wiki-Rötter
Hoppa till: navigering, sök
Rad 22: Rad 22:
 
*[[PLF:s CD-skiva 4]]
 
*[[PLF:s CD-skiva 4]]
 
*[[SSGF]] [[Allmänna barnhuset 1713-1900]]
 
*[[SSGF]] [[Allmänna barnhuset 1713-1900]]
 +
*[[Östgöta Genealogiska Förening]] "Kinda dödbok 1930-1970"
 +
  
 
==Källor==
 
==Källor==

Versionen från 17 september 2012 kl. 17.51

Presprog.jpg

SSFs Presentationsprogram, eller som programpaketet egentligen heter Sveriges kyrkböcker, är ett hjälpmedel för registermakare skapat av Sveriges Släktforskarförbund. Programpaketet skapar ett sökprogram som ger ett liknande utseende för alla utgåvor.

Programmet är endast tillgängligt för medlemsföreningar i Sveriges Släktforskarförbund.

Historik

2001 framlades ett förslag om att Sveriges Släktforskarförbund skulle ta fram ett sådant program och en fältstruktur för kyrkboksregister som skulle kunna användas. Något konkret programmeringsarbete blev dock inte igångsatt innan Borås Släktforskare lade en motion till riksstämman 2003 med innehållet att förbundet skulle ta fram det föreslagna programmet till riksstämman 2004. Den sommaren förelåg således en första version av programmet.

Därefter har olika betatester och justeringar av funktionerna vidtagit. Till släktforskarförbundets förtroendemannakonferens i maj 2005 i Visby kunde således programmet presenteras helt färdigt att använda för alla föreningar som bedriver registrering av ministerialböcker, dvs födelse-, vigsel- och dödböcker.

Föreningar som producerat CD/DVD-skivor med hjälp av Sveriges kyrkböcker


Källor

Sveriges Släktforskarförbund