Skillnad mellan versioner av "Rötter"

Från Wiki-Rötter
Hoppa till: navigering, sök
(stubbe till prioriterad artikel, i huvudsak plockad från Wikipedia)
 
(kort info om bokhandel och rötters vänner, behöver egna artiklar)
Rad 1: Rad 1:
'''Rötter''' är namnet på den släktforskarportal som drivs av [[Sveriges Släktforskarförbund]]. Förutom länkar till förbundets egna medlems- och informationssidor återfinns också så kallade "läsarsidor" som utgör viktiga hjälpmedel för släktforskarna i Sverige.
+
'''Rötter''' är namnet på den släktforskarportal som drivs av [[Sveriges Släktforskarförbund]]. Förutom länkar till förbundets egna medlems- och informationssidor återfinns också så kallade "läsarsidor" som utgör viktiga hjälpmedel för släktforskarna i Sverige. På Rötter finns också [[Rötterbokhandeln]] där man kan köpa böcker, CD och DVD-skivor och annat som har att göra med släktforskning.
 +
 
 +
Innehållet på Rötter är gratis, men man kan stödja utvecklingen av portalen genom ett bidrag till [[Rötters Vänner]]. Medlemmar i Rötters Vänner kan i framtiden som en förmån få tillgång till nya databaser och funktioner.
  
 
== Läsarsidor ==
 
== Läsarsidor ==

Versionen från 7 november 2010 kl. 14.45

Rötter är namnet på den släktforskarportal som drivs av Sveriges Släktforskarförbund. Förutom länkar till förbundets egna medlems- och informationssidor återfinns också så kallade "läsarsidor" som utgör viktiga hjälpmedel för släktforskarna i Sverige. På Rötter finns också Rötterbokhandeln där man kan köpa böcker, CD och DVD-skivor och annat som har att göra med släktforskning.

Innehållet på Rötter är gratis, men man kan stödja utvecklingen av portalen genom ett bidrag till Rötters Vänner. Medlemmar i Rötters Vänner kan i framtiden som en förmån få tillgång till nya databaser och funktioner.

Läsarsidor

  • Anbytarforum - ett öppet och kostnadsfritt forum där man kan utbyta erfarenheter eller ställa *frågor eller göra efterlysningar, och för det mesta får adekvata svar.
  • Forskarkatalogen - en webb-baserad katalog till de som vill utannonsera sin forskning för att få kontakt med andra som eventuellt forskar i samma släkter, områden, länder, minoriteter eller yrken.
  • Emigrantforum - en omfattande katalog över emigranter från Sverige till hela världen.
  • Porträttfynd - en interaktiv katalog innehållande över 100 000 fotografier i så kallade visitkorts- eller kabinettsutförande, tagna mellan 1860-talet och fram till mellankrigstiden. Fotografierna är ordnade efter fotografens namn och vem som helst kan komplettera fotografierna med uppgifter om de avporträtterade. Projektet syftar till att identifiera så många som möjligt.
  • Tillfällighetsfynd - en interaktiv databas över personer som av en tillfällighet återfunnits på platser där de annars är svåra att spåra. Någon kanske dog under en arbetsvandring, andra kanske stannade och etablerade sig på en oväntad plats.
  • Wiki-Rötter är en ny (2010) interaktiv avdelning där användarna underhåller en släktforskningsencyklopedi.

Externa länkar

Trad.gif

Denna artikel är bara påbörjad. Du kan hjälpa till genom att utöka den. Om du tycker att denna artikel är färdig kan du ta bort formateringen {{Stubbe}}.