Skillnad mellan versioner av "Pier 21"

Från Wiki-Rötter
Hoppa till: navigering, sök
(rättelse)
(omdisponering)
Rad 1: Rad 1:
 
[[Fil:Pier21.png|right]]
 
[[Fil:Pier21.png|right]]
'''Pier 21''' är den ''kanadensiska motsvarigheten till USA:s [[Ellis Island]]'', beläget i staden ''Halifax'' dit de flesta av atlantångarna var destinerade under den stora emigrationen från Europa. Den gamla hamnbyggnaden har sedan 1991 utvecklats till ett ''immigrationsmuseum'' där man kan sakta men säkert bygger upp ett forskningsinstitut och en kunskapsbank och med uppgifter om Kanadas invandrade befolkning. Pier 21 har en egen hemsida där man kan söka efter anförvanter.
+
Pier 21, en före detta atlantångar-terminal, är '''Kanadas nationella immigrationsmuseum''' ''Halifax'' i ''Nova Scotia''. Den drevs som en fartygsterminal och ankomstshall mellan 1928 och 1971 och förvandlades till invandringsmuseum 1999. Pier 21 är Kanadas sista ankomsthall för immigranter. Anläggningen jämförs ofta med [[Ellis Island]], trots att denna term också används för att beskriva invandringshallen på [[Grosse Isle]] i Quebec. Den gamla hamnbyggnaden på Pier 21 har sedan 1991 utvecklats till ett ''forskningsinstitut'' där man kan sakta men säkert bygger upp en kunskapsbank och med uppgifter om Kanadas invandrade befolkning. Pier 21 har en egen hemsida där man kan söka efter anförvanter.
  
 
{{stubbe}}
 
{{stubbe}}
Rad 7: Rad 7:
 
==Externa länkar==
 
==Externa länkar==
 
* [http://www.pier21.ca/ Pier 21 - Canada's Immigration Museum]
 
* [http://www.pier21.ca/ Pier 21 - Canada's Immigration Museum]
 +
* [http://en.wikipedia.org/wiki/Pier_21 Engelska Wikipedia om Pier 21]
  
 
----
 
----

Versionen från 27 november 2010 kl. 16.03

Pier21.png

Pier 21, en före detta atlantångar-terminal, är Kanadas nationella immigrationsmuseum Halifax i Nova Scotia. Den drevs som en fartygsterminal och ankomstshall mellan 1928 och 1971 och förvandlades till invandringsmuseum 1999. Pier 21 är Kanadas sista ankomsthall för immigranter. Anläggningen jämförs ofta med Ellis Island, trots att denna term också används för att beskriva invandringshallen på Grosse Isle i Quebec. Den gamla hamnbyggnaden på Pier 21 har sedan 1991 utvecklats till ett forskningsinstitut där man kan sakta men säkert bygger upp en kunskapsbank och med uppgifter om Kanadas invandrade befolkning. Pier 21 har en egen hemsida där man kan söka efter anförvanter.

Trad.gif

Denna artikel är bara påbörjad. Du kan hjälpa till genom att utöka den. Om du tycker att denna artikel är färdig kan du ta bort formateringen {{Stubbe}}.


Externa länkar


Se även: