Kategoridiskussion:Släktforskning för nybörjare

Från Wiki-Rötter
Version från den 6 november 2010 kl. 13.25 av AndersB (Diskussion | bidrag)

Hoppa till: navigering, sök

Den här kategorin tycker jag skall struktureras bättre, kanske komplettera med några underliggande rubriker. Man bör nog försöka att bättre lyfta fram sådant som berör nybörjare i synnerhet, kanske fokusera på metodik och de viktigaste källorna.--Cognatus 5 november 2010 kl. 23.13 (CET)


En underrubrik kanske kan vara "Att dokumentera sin forskning" där man stoppar in t ex "Ansedel", "Släktforskningsprogram", "Proband", "Gedcom" och liknande.

En annan om de viktigaste källorna för en nybörjare "Dödbok", "Folkräkning", "Födelsebok", "Husförhörslängd", "Kyrkböcker", "Ministerialböcker" och liknande.

En tredje om grundläggande termer kanske??? "Fadder", "Tillnamn"


Spåna vidare!--Cognatus 5 november 2010 kl. 23.22 (CET)


Jag skulle tycka att det vore oerhört "snyggt" om man i de artiklar som kopplas till denna/dessa kategorier kunde markera vilka avsnitt som är de grundläggande och viktiga för en nybörjare att ta till sig. Det krävs då att man ser över artiklarna och skriver dem på ett sådant sätt att det blir tydligt vad som är det. Man kanske kan ha t ex trehjulingen i vänsterkanten där sådan information finns, lite som "for Dummies"-böckerna är upplagda??--Cognatus 5 november 2010 kl. 23.39 (CET)

Tricycle.jpg Kanske som den här raden?--Cognatus 5 november 2010 kl. 23.50 (CET)

Tricycle.jpg Eller som den här raden?--Cognatus 6 november 2010 kl. 00.02 (CET)

Bra idé! AndersB 6 november 2010 kl. 12.25 (CET)