Skillnad mellan versioner av "Husar"

Från Wiki-Rötter
Hoppa till: navigering, sök
m
Rad 1: Rad 1:
En soldat inom [[Indelningsverket]] som strider till häst, dvs inom kavalleriet. En husar tillhör det lätta kvalleriet och är beväpnad i första hand med sabel, pistol och ev. karbin. En husar hade precis som andra soldater ett [[soldattorp]] men ansågs ha högre rang än en vanlig fotsoldat. Den gård som var ansvarig för en husar kallades [[Rusthåll]]
+
En soldat inom [[Indelningsverket]] som strider till häst, dvs inom kavalleriet. En husar tillhör det lätta kvalleriet och är beväpnad i första hand med sabel, pistol och ev. karbin. En husar hade precis som andra soldater ett [[soldattorp]] men ansågs ha högre rang än en vanlig fotsoldat. Den gård som var ansvarig för en husar kallades [[Rusthåll]].
  
 
[[Kategori:Släktforskarlexikon]]
 
[[Kategori:Släktforskarlexikon]]
 
[[Kategori:Släktforskning för nybörjare]]
 
[[Kategori:Släktforskning för nybörjare]]

Versionen från 28 oktober 2011 kl. 12.27

En soldat inom Indelningsverket som strider till häst, dvs inom kavalleriet. En husar tillhör det lätta kvalleriet och är beväpnad i första hand med sabel, pistol och ev. karbin. En husar hade precis som andra soldater ett soldattorp men ansågs ha högre rang än en vanlig fotsoldat. Den gård som var ansvarig för en husar kallades Rusthåll.