Hjälp-forum/Hjälp-forum/Wiki-Rötters struktur

Från Wiki-Rötter
Version från den 1 november 2010 kl. 14.23 av Crex (Diskussion | bidrag)

Hoppa till: navigering, sök

Det har från förbundsledningen uttryckts specifika önskemål för Wiki-Forums innehåll, struktur och rubriker.

Kategorier som "Magnusson" eller "Andersson" är icke önskvärda. Biografiska artiklar ska vara av sådan natur att de verkligen platsar i en encyklopedi för släktforskare. Mer privata biografier över enskilda människoöden som inte är av allmänt intresse, anses ha sitt forum i "Disbyt" eller liknande sajter.

Också kategorin "Församlingar i Jönköpings län ska bort enligt förbundsstyrelsen. Alla församlingar ska endast samlas under kategorin "Församlingar i Sverige" med länsbokstav efter sockennamnet.

Släktforskarföreningar får egna kategorier, "Släktforskarföreningar i Sverige", "Släktforskarföreningar i Norge", "Släktforskarföreningar i USA", etc. "Genealogiska organisationer" förbehålls de av modell större eller internationella dito.

Det vore också bra om man som användare inte bara tänkte efter två gånger innan man skapar en ny kategori, utan också hör sig för med någon av administratörerna först. Jojje 1 november 2010 kl. 13.54 (CET)

OK, bra att ni bestämt er. Ta bort Axel och kategorin Andersson. - Crex
Det vore också bra om ni bestämde er om avskrifter, innan nån lägger mer tid på det. Och eftersom du käbblar om det igen. Att man inte tänker som dig Jojje betyder inte att man inte tänkt efter! - Crex