Hjälp-forum/Hjälp-forum/"Projekt förvaltningsstrukturer"

Från Wiki-Rötter
Version från den 7 november 2010 kl. 12.38 av Edis (Diskussion | bidrag)

(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)
Hoppa till: navigering, sök

Pompös rubrik men inte i verkligheten! Jag har börjat beskriva förvaltningsstrukturen för den kyrkliga organisationen i Sverige. Jag plockar mycket basfakta rakt av från Wikipedia. Tanken är att när den grundläggande biten är på plats skall de olika instanserna kompletteras med information om vilka släktforskningsrelaterade källor som är kopplade till var och en och ge lite handfasta tips om hur man söker i dem. De enskilda stiften, kontrakten, pastoraten och församlingarna får växa fram med tiden, med stöd av mallar.

Sen så tycker jag att man borde göra detsamma med övriga förvaltningar inom den värdsliga sektorn.

En idé jag fått under dagen är om man skall på något sätt emfasera den rent "släktforskningsrelaterad" biten i artiklarna. Ett gemensamt rubriknamn som går igen överallt?--Cognatus 30 oktober 2010 kl. 17.22 (CEST)

Dags att aktivera detta ämne. En minimal ansats är att lista ingående delar i nästa nivå samt tillgängliga arkiv. Sedan måste det bestämmas om vi behöver beskriva enskilda pastorat eller endast stift/kontrakt. Jag gjorde ett exempel i Södra Vadsbo kontrakt med direktlänkar till församlingar. Men ska vi införa pastoratnivån måste det ändras. Jag har dålig överblick av pastoratarkiv men ligger inte de ofta i moderförsamlingen? Jag föreslår att vi tar fram ett exempel som täcker in nivåerna och som efter diskussion kan användas för mallskapande.--Edis 7 november 2010 kl. 12.38 (CET)