Hispagen (Spanien)

Från Wiki-Rötter
Version från den 13 februari 2013 kl. 15.38 av Jojje (diskussion | bidrag) (Skapade sidan med '120px|left '''HISPAGEN''' eller formellt '''Asociación de Genealogía Hispana''' grundades och införlivades i det nationella spanska föreningsregistr...')
(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)
Hoppa till: navigering, sök
Hispagen-logo.jpg

HISPAGEN eller formellt Asociación de Genealogía Hispana grundades och införlivades i det nationella spanska föreningsregistret den 26 april 2000 och ratificerades den 19 juli 2004. Det är dessutom registrerat i medborgarregistret i Madrid.

Föreningen har många idéer och för att genomföra dem, behövs hjälp av alla de som delar ett genealogiskt intresse för naturvetenskap. Hispagen är en ideell förening ägnat åt släktforskning i den spansktalande världen. Det innebär att föreningens medlemmar hjälper varandra att utveckla varandras individuella släktforskning, gratis och frivilligt. Hispagen erbjuder också fysiska eller juridiska personer som inte har egna tekniska resurser, hjälpmedel för digitalisering av olika slags arkivmaterial. Ett annat mål är att utbilda personer och enheter som har arkiv som är användbara för släktforskning, via samråd över Internet, för att underlätta för personer med spansk härkomst, spridda över hela världen, att inte förlora sina rötter.

Externa länkar

Se även