FamilySearch

Från Wiki-Rötter
Version från den 18 maj 2012 kl. 19.15 av Svenl (Diskussion | bidrag)

Hoppa till: navigering, sök
FamilySearchs logotyp

FamilySearch är en kostnadsfri släktforskarportal på webben som sponsras av Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga (mormon-kyrkan). Det är en av de allra största och mest använda internetresurserna för släktforskare.

På hemsidan för FamilySearch hittar man uppgifter från 100-tals länder i alla världsdelar. Det finns också mycket material från de Nordiska länderna att forska i.

Indexering

Sedan ett antal år tillbaka håller man på med flera projekt hos FamilySearch som går ut på att indexera material som är av intresse för släktforskare. För Sveriges del har man 2009 påbörjat indexering av födelse- vigsel- och dödböcker i länen Södermanland, Uppsala och Örebro. Detta har nu utökats och omfattar även länen Jönköping, Kalmar och Västernorrland. Alla är välkomna att hjälpa till med indexeringsarbetet. Detta görs direkt från deras hemsida (fliken Indexing). Det största indexeringsprojektet FamilySearch genomför 2012, med start den 2 april detta år, är indexeringen av den Amerikanska folkräkningen (US Census) 1940 som omfattar ca 132 miljoner personer.

Externa länkar

Trad.gif

Denna artikel är bara påbörjad. Du kan hjälpa till genom att utöka den. Om du tycker att denna artikel är färdig kan du ta bort formateringen {{Stubbe}}.