Diskussion:Arkiv Digital

Från Wiki-Rötter
Version från den 4 februari 2011 kl. 16.31 av AndersB (Diskussion | bidrag)

(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)
Hoppa till: navigering, sök

Sen så vore det intressant att höra någon Wiki-Rötteransvarigs åsikter när det gäller formuleringen:"Konkurrenter till Arkiv Digital AD AB är Genline AB och statliga SVAR, där den största skillnaden är att Arkiv Digital AD AB, nyfilmar originalmaterialet i färg och därmed kan leverera bilder av väsentligt högre kvalitet.". Är det OK att påstå att man levererar "bilder av väsentligt högre kvalitet."? Svar har t ex börjat leverera nyfotograferat material i färg.--Cognatus 20 oktober 2010 kl. 21.26 (CEST)

Enskilda levande personer kommer inte att vara aktuella för någon presentation i Wiki-Rötter, där är förbundsstyrelsen bestämd, och ska därför inte förses med någon intern- eller externlänk. - Jojje 4 februari 2011 kl. 14.10 (CET)
Bra att veta! Borde vi inte ha en väl synlig sida (länkad från huvudsidan) där alla detaljregler som förbundsstyrelsen instiftar samlas? Nästan ingen kommer läsa Diskussion:Arkiv Digital utom jag och Cognatus. AndersB 4 februari 2011 kl. 14.35 (CET)
Jag anar en viss ironisk ton i ditt svar, Anders, men det som förbundsstyrelsen uttalat är inte något dekret, utan ett allmänt ogillande av ovederhäftiga inslag i wikin. Ett sådant är just förekomsten av artiklar som presenterar personer som egentligen inte har betytt jättemycket för den svenska släktforskningen. Principen om levande personer behöver således inte efterlevas in absurdum, men det ska verkligen mycket till för att man ska kunna göra anspråk på en plats i släktforskningens "Hall of Fame". Eller vad tycker du? Självklart ska principen flikas in på lämpligt ställe vid tillfälle. - Jojje 4 februari 2011 kl. 16.23 (CET)
Det var faktiskt inte någon ironi i kommentaren. :) Bara en önskan att de regler som gäller också finns väl synliga. Men jag kan väl komma med den åsikten att har man regeln så tillåter man inga undantag. Det blir verkligen svårt att utnämna en nu levande som värdig nog, om man generellt anser att nu levande inte bör vara med. Ditt svar gör mig dock nyfiken vilka "ovederhäftiga inslag" som förekommit i Wikin? AndersB 4 februari 2011 kl. 16.31 (CET)