Skillnad mellan versioner av "Deutschen Arbeitsgemeinschaft genealogischer Verbände e. V. (Tyskland)"

Från Wiki-Rötter
Hoppa till: navigering, sök
Rad 1: Rad 1:
 
[[Fil:DAGV-logotyp.jpg|100px|left]]
 
[[Fil:DAGV-logotyp.jpg|100px|left]]
'''Deutschen Arbeitsgemeinschaft genealogischer Verbände e. V.''' (förkortat '''DAGV''') - Tysklands släktforskarförbund.
+
'''Deutschen Arbeitsgemeinschaft genealogischer Verbände e. V.''' (förkortat '''DAGV''') - "Tyska förbundet för genealogiska föreningar" - Tysklands släktforskarförbund.
  
DAGV, med säte i Stuttgart, bildades 1949 och har bland annat som uppgift att se till att familjeforskare snabbt skall finna den förening som som kan erbjuda hjälp. DAGV är däremot själv inget "Forschungsstelle". Medlemsföreningarna, hösten 2009, 73 till antalet, har fått medlemsnummer efter sin inträdesdag. AGoFF, Arbeitsgemeinschaft ostdeutscher FamilienForscher, har nr 1. Behovet av den föreningen har självklart varit mest trängande i efterkrigstidens Tyskland.
+
DAGV, med säte i Stuttgart, är en paraplyorganisation för de tyska släktforskarföreningarna och bildades 1949 och har bland annat som uppgift att se till att släktforskare snabbt skall finna den förening som som kan erbjuda hjälp. DAGV är däremot själv inget "Forschungsstelle". Medlemsföreningarna, vintern 2013, 60 till antalet, med sammanlagt omkring 20.000 enskilda medlemmar, har fått medlemsnummer i kronologisk ordning. ''AGoFF'', ''Arbeitsgemeinschaft ostdeutscher FamilienForscher'', har nr 1. Behovet av den föreningen har självklart varit mest trängande i efterkrigstidens Tyskland.
  
På DAGV:s hemsida finns upplysningsbroschyr (Merkblatt) med viktiga, allmänna upplysningar om familjeforskningen i Tyskland dvs. vad DAGV och deras medlemsföreningar kan och inte kan hjälpa till med. Där finner Du också värdefulla länkar utöver dem som Du hittar på denna sida.<ref>Källa: [[Föreningen G-gruppen - Genealogi över Östersjön|G-gruppens]] hemsida om Tysk släktforskning.</ref>
+
På DAGV:s hemsida finns informationsfolder (Merkblatt) med viktiga, allmänna upplysningar om släktforskningen i Tyskland dvs. vad DAGV och deras medlemsföreningar kan och inte kan hjälpa till med. Där finner man dessutom värdefulla länkar utöver dem man hittar på denna sida. Tyvärr finns ingen information annat än på tyska, vilket försvårar sökningar för den som inte behärskar språket.<ref>Källa: [[Föreningen G-gruppen - Genealogi över Östersjön|G-gruppens]] hemsida om Tysk släktforskning.</ref>
  
 
==Externa länkar==
 
==Externa länkar==

Versionen från 14 februari 2013 kl. 15.32

DAGV-logotyp.jpg

Deutschen Arbeitsgemeinschaft genealogischer Verbände e. V. (förkortat DAGV) - "Tyska förbundet för genealogiska föreningar" - Tysklands släktforskarförbund.

DAGV, med säte i Stuttgart, är en paraplyorganisation för de tyska släktforskarföreningarna och bildades 1949 och har bland annat som uppgift att se till att släktforskare snabbt skall finna den förening som som kan erbjuda hjälp. DAGV är däremot själv inget "Forschungsstelle". Medlemsföreningarna, vintern 2013, 60 till antalet, med sammanlagt omkring 20.000 enskilda medlemmar, har fått medlemsnummer i kronologisk ordning. AGoFF, Arbeitsgemeinschaft ostdeutscher FamilienForscher, har nr 1. Behovet av den föreningen har självklart varit mest trängande i efterkrigstidens Tyskland.

På DAGV:s hemsida finns informationsfolder (Merkblatt) med viktiga, allmänna upplysningar om släktforskningen i Tyskland dvs. vad DAGV och deras medlemsföreningar kan och inte kan hjälpa till med. Där finner man dessutom värdefulla länkar utöver dem man hittar på denna sida. Tyvärr finns ingen information annat än på tyska, vilket försvårar sökningar för den som inte behärskar språket.[1]

Externa länkar

Kontakt

Deutsche Arbeitsgemeinschaft genealogischer Verbände e. V. (DAGV)
- Anfragenverteilstelle -
Postfach 50 04 08
D-45056 Essen
Deutschland
E-Mail: anfragen(at)dagv.org

  1. Källa: G-gruppens hemsida om Tysk släktforskning.