Dalarötter

Från Wiki-Rötter
Version från den 15 mars 2011 kl. 16.40 av Jojje (Diskussion | bidrag)

(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)
Hoppa till: navigering, sök

Dalarötter var den första självständiga hemsidan att länkas till nätportalen Rötter i det som senare skulle kallas Rötter-familjen[1] Sajten skapades den 6 november 1997 som ett första resultat av samarbetet mellan fyra av Dalarnas släktforskarföreningar[2], som senare skulle resultera i bildandet av Dalarnas Släktforskarförbund (DSF). Dalarötters webmaster har varit Torbjörn Näs, som också blev DSF:s första ordförande.

Dalarötters starkaste sida har alltid varit efterlysningarna som åtminstone tidigare varit så starkt besökta att Anbytarforum i princip saknat egna efterlysningar rörande Dalarna. Sajten har också fungerat så bra, att flera av medlemsföreningarna i Dalarna inte brytt sig om att anskaffa några egna hemsidor.

De senaste åren har Dalarötter präglats av en avtagande entusiasm. Sajten känns gammal och stora delar av innehållet skulle behöva få en ordentlig ansiktslyftning. Sannolikt är webmastern ganska ensam om att stå för skapandet, och utan andra som matar på med nytt material är det svårt att fylla på med nytt.


Trad.gif

Denna artikel är bara påbörjad. Du kan hjälpa till genom att utöka den. Om du tycker att denna artikel är färdig kan du ta bort formateringen {{Stubbe}}.Referenser:
  1. De övriga sajterna inom Rötterfamiljen är: Anbytarforum, Förbunds-Nytt, Swedish Roots, Göteborgsrötter, Hallandsrötter, Jämtlandsrötter, Medelpadsrötter, Stockholmsrötter, Värmlandsrötter, Västgötarötter, Ångermanlandsrötter, Östgötarötter och Smedsrötter. (Tidigare också Blekingerötter och ---.)
  2. Se historiken i Dalarnas Släktforskarförbund