Skillnad mellan versioner av "Botvidsbygdens Släktforskarförening"

Från Wiki-Rötter
Hoppa till: navigering, sök
(puts)
(korr.)
(5 mellanliggande versioner av 2 användare visas inte)
Rad 1: Rad 1:
[[Fil:emblem.jpg|right]]  
+
[[Fil:emblem.jpg|90px|left|BSF:s emblem]]  
 +
'''Botvidsbygdens Släktforskarförening (BSF)''' bildades 9 november 1987 och då antogs också föreningens stadgar och namn. Den 1 januari 1988 betraktas som den officiella startdagen. BSF är medlemsförening i [[Sveriges Släktforskarförbund]].
  
'''Botvidsbygdens Släktforskarförening (BSF)''' bildades 9 november 1987 och då antogs också föreningens stadgar och namn. Den 1 januari 1988 betraktas som den officiella startdagen.
+
Föreningen ändamål är att inom ''Botkyrka'', ''Huddinge'' och ''Salems'' kommuner med omnejd förena dem som är intresserade av släkt- och hembygdsforskning med syfte att främja dessa forskningsområden.
  
Föreningen ändamål är att inom [[Botkyrka]], [[Huddinge]] och [[Salem]]s kommuner med omnejd förena dem som är intresserade av släkt- och hembygdsforskning med syfte att främja dessa forskningsområden.
+
I dag (2010)  har BSF ca 170 medlemmar. Styrelsemöten och medlemsträffar, som i huvudsak är föredrag med anknytning till släktforskning och studiebesök vid för släktforskningen intressanta platser, är i regel förlagda till ''[[Studieförbund]]et Vuxenskolans'' lokaler på Falkvägen i Tumba.
 +
I dessa lokaler finns också ett forskarrum där medlemmarna vissa dagar har tillgång till datorer med [[släktforskningsprogram]], CD-skivor, litteratur etc. Erfarna medlemmar medverkar som ”värdar” och hjälper till i datasalen.  
  
I dag  har BSF ca 170 medlemmar. Styrelsemöten och medlemsträffar, som i huvudsak är föredrag med anknytning till släktforskning och studiebesök vid för släktforskningen intressanta platser, är i regel förlagda till Vuxenskolans lokaler på Falkvägen i Tumba.
+
BSF ger också ut medlemsbladet ''[[AnletsBladet]]'' fyra gånger per år.
I dessa lokaler finns också ett forskarrum där medlemmarna vissa dagar har tillgång till datorer med släktforskarprogram, CD-skivor, litteratur etc. Erfarna medlemmar medverkar som ”värdar” och hjälper till i datasalen. BSF ger också ut medlemsbladet ''AnletsBladet'' fyra gånger per år.
+
  
 
== Externa länkar ==
 
== Externa länkar ==
Rad 13: Rad 14:
  
 
[[Kategori:Släktforskarföreningar i Sverige]]
 
[[Kategori:Släktforskarföreningar i Sverige]]
 +
[[Kategori:Släktforskarlexikon]]

Versionen från 12 februari 2013 kl. 10.52

BSF:s emblem

Botvidsbygdens Släktforskarförening (BSF) bildades 9 november 1987 och då antogs också föreningens stadgar och namn. Den 1 januari 1988 betraktas som den officiella startdagen. BSF är medlemsförening i Sveriges Släktforskarförbund.

Föreningen ändamål är att inom Botkyrka, Huddinge och Salems kommuner med omnejd förena dem som är intresserade av släkt- och hembygdsforskning med syfte att främja dessa forskningsområden.

I dag (2010) har BSF ca 170 medlemmar. Styrelsemöten och medlemsträffar, som i huvudsak är föredrag med anknytning till släktforskning och studiebesök vid för släktforskningen intressanta platser, är i regel förlagda till Studieförbundet Vuxenskolans lokaler på Falkvägen i Tumba. I dessa lokaler finns också ett forskarrum där medlemmarna vissa dagar har tillgång till datorer med släktforskningsprogram, CD-skivor, litteratur etc. Erfarna medlemmar medverkar som ”värdar” och hjälper till i datasalen.

BSF ger också ut medlemsbladet AnletsBladet fyra gånger per år.

Externa länkar