Bjäre Släktring

Från Wiki-Rötter
Version från den 25 maj 2011 kl. 11.29 av Jojje (Diskussion | bidrag)

(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)
Hoppa till: navigering, sök
Föreningen saknar logotyp

Bjäre Släktring är en ideell förening. Föreningen är ansluten till Sveriges Släktforskarförbund, Skånes Genealogiska Förbund och samarbetar med övriga regionala föreningar samt med andra organisationer som har beröring med släkt- och hembygdsforskning.

Verksamheten består av traditionell släktforskning, föreläsningar, kurser, utställningar, inventeringar, studiebesök och s.k. "öppna hus" där verksamheten presenteras för allmänheten.

Biblioteket: Bjäre Släktring har ett stort bibliotek med både allmän släktforskningslitteratur men även med litteratur som rör orterna inom föreningens verksamhetsområde.

Arkivet: Föreningen har även ett stort arkiv med avskrifter av samtliga socknar i Bjärebygden och många socknar i södra Halland. Vissa av de nyare kyrkoarkivalierna 1895-1929 finns även fotokopierade i föreningsarkivet.

Föreningens dator: I föreningens dator finns olika datorprogram och digitaliserat källmaterial från Bjärehalvön, främst från 1900-talet.

Mikrofilmer: Bjäre Släktring har många mikrofilmer av både kyrkoböcker och andra böcker inom Bjäre härad och angränsande områden.

Att låna: Föreningen lånar ut avskrifter för 10 kr per månad, böcker och mikrofilmer för 5 kr per objekt och månad. Man kan även låna läsapparat och gratis filmrullar för 25 kr per månad. Den maximala lånetiden är två månader i sträck.

Externa länkar