Användardiskussion:Viking

Från Wiki-Rötter
Version från den 4 mars 2011 kl. 11.23 av Jojje (Diskussion | bidrag)

(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)
Hoppa till: navigering, sök

Hej och välkommen till Wiki-Rötter!

Kul att du vill skriva så mycket! Jag vill ändå uppmana dig att kontrollera hur du skriver och undvika att texten Skriv din artikel här hamnar överst på alla dina artiklar. Nu tvingas jag eller någon annan att gå in och städa upp i artiklarna för att de ska kännas anpassade till Wiki-Rötters standard.

Jag förslår att du innan du fortsätter att skriva nya artiklar, går in och läser de instruktionssidor som finns. Dessutom kan det vara bra att kolla hur andra artiklar är uppbyggda i wikin. Du kan enkelt kolla dem genom att klicka på "redigera" och se hur andra har arbetat. Då kommer du t.ex. att märka att kategorilänken alltid läggs längst ner på sidan och att externa länkar alltid läggs under rubriken "Externa länkar". Kolla också hur man formaterar texter.

Det ser dessutom snyggare ut om man håller ihop texter i stycken. Att skriva meningarna var och en för sig i var sitt stycke ser amatörmässigt ut. Om dessutom artikeln är kort, behöver den förses med en stubb-markering, dvs en uppmaning till andra att fylla på med mer material. Alltså, skriv gärna och mycket, men tänk på att följa den standard som finns på Wiki-Rötter.

Vänligen - Jojje 4 mars 2011 kl. 11.23 (CET)