Skillnad mellan versioner av "Användardiskussion:Jojje"

Från Wiki-Rötter
Hoppa till: navigering, sök
Rad 4: Rad 4:
  
 
--[[Användare:Yinandjang|Yinandjang]] ([[Användardiskussion:Yinandjang|diskussion]]) 8 januari 2014 kl. 13.42 (CET)
 
--[[Användare:Yinandjang|Yinandjang]] ([[Användardiskussion:Yinandjang|diskussion]]) 8 januari 2014 kl. 13.42 (CET)
 +
 +
:'''''Fruimport''''' är ett begrepp som är accepterat och används allmänt av massmedia, officiella statliga institutioner och andra om fenomenet. Det handlar inte bara om thailändskor, utan också i stor utsträckning östeuropeiska länder och i viss mån Latinamerika och andra asiatiska länder, t.ex. Filippinerna. Anledningen till begreppet är att man mycket ofta "beställer" fruar genom kataloger eller internetsajter. Detta skiljer sig väsentligt från annan invandring och därför är det viktigt att vara tydlig. Ordet "fruimport" kommer således att användas på andra artiklar vartefter de skrivs. Thailand är således inte ensamt om detta fenomen. Jag föreslår att du låter bli att moralisera över enstaka begrepp och låter texten stå som den är - om du nu inte har något annat att tillföra. --[[Användare:Jojje|Jojje]] ([[Användardiskussion:Jojje|diskussion]]) 8 januari 2014 kl. 13.55 (CET)
  
  

Versionen från 8 januari 2014 kl. 13.55

Hej! Du använder ordet "fruimport" i artikeln om Thailand. Varför använder Du inte ordet "fruexport" vad gäller svenska kvinnor som gifter sig med utländska män och flyttar utomlands (ofta till länder som är avsevärt mindre jämlika än Sverige, där de blir utsatta för hemska patriarkala strukturer), "herrimport" om svenska kvinnor som gifter sig med och lurar hit utländska män och "herrexport" om svenska män som gifter sig med kvinnor från andra platser och flyttar till andra länder?

Vidare talar Du om "ren fruimport," vad är innebörden av detta?

--Yinandjang (diskussion) 8 januari 2014 kl. 13.42 (CET)

Fruimport är ett begrepp som är accepterat och används allmänt av massmedia, officiella statliga institutioner och andra om fenomenet. Det handlar inte bara om thailändskor, utan också i stor utsträckning östeuropeiska länder och i viss mån Latinamerika och andra asiatiska länder, t.ex. Filippinerna. Anledningen till begreppet är att man mycket ofta "beställer" fruar genom kataloger eller internetsajter. Detta skiljer sig väsentligt från annan invandring och därför är det viktigt att vara tydlig. Ordet "fruimport" kommer således att användas på andra artiklar vartefter de skrivs. Thailand är således inte ensamt om detta fenomen. Jag föreslår att du låter bli att moralisera över enstaka begrepp och låter texten stå som den är - om du nu inte har något annat att tillföra. --Jojje (diskussion) 8 januari 2014 kl. 13.55 (CET)
Hej Jojje! Hur gör du för att tillföra licenseringsinformationen när det gäller Wikimedia Commons? Jag har laddat upp Fil:KBwebblogo svart.jpg men är inte riktigt med på hur jag skall lägga till erforderlig info.--Cognatus 23 mars 2011 kl. 18.38 (CET)

Tja, jag överlämnar just detta till Ninwik med lättnad... Hon är dock sjukskriven sedan igår, så frågan får anstå några dagar... - Jojje 24 mars 2011 kl. 09.00 (CET)Det är dax att åtgärda sidan: Varför släktforska? --Edis 22 juni 2011 kl. 22.24 (CEST)

Åtgärdat! - Jojje 23 juni 2011 kl. 10.02 (CEST)Hej igen. Det finns text kopierat från NE som Yger har uppmärksammat. Exempel Forserum (F) Historik. Texten kommer från JBGF hemsida tror jag men är en kopia av NE. Detsamma gäller ett antal församlingar i närheten. Vad göra? Radera hela Historik för dessa?--Edis 17 augusti 2011 kl. 10.08 (CEST)

Felaktigt placerade diskussionsinlägg

Jag och säkert flera andra användare tycker det vore bra om du inte placerade dina diskussionsinlägg på de sidor som är reserverade för våra presentationer. Det finns s.k. användardiskussioner som är avsedda för sådant. Du har dina diskussionsinlägg på Bergqvists användarsida för att ta ett exempel. Sedan har jag på Wikipedia sett att man brukar dela upp de diskussioner som förekommer under särskilda underrubriker som du kanske sett att jag numera gör.--Viking 2 november 2011 kl. 05.01 (CET)Tjena Jojje, om du undrar varför jag varit inne och miklat med bilderna i artikeln om Borgare så beror det på att jag blir lite syrak när man beter sig som skaparen av www.slaktforskare.com . Någon som försöker profitera på det arbete som vi på wiki-rötter lagt ned. Den nämnda sidan länkar direkt till bilderna här på wikin, därför kände jag för att ändra lite så han inser vad det innebär att vara beroende av andras goda vilja.--Cognatus 19 maj 2012 kl. 00.54 (CEST)

Jag har givetvis inte ändrat något så att det påverkar wikins utseende!--Cognatus 19 maj 2012 kl. 01.36 (CEST)