Skillnad mellan versioner av "Användardiskussion:Jojje"

Från Wiki-Rötter
Hoppa till: navigering, sök
Rad 17: Rad 17:
  
 
: Hej Edis, Du kan nog ta bort kategorin "Län i Sverige", det är bättre att helt enkelt länka till länssidorna från sidan [[Län]] där man också skulle kunna illustrera länsindelningen genom att placera en klickbar karta. [[Användare:Jojje|Jojje]] 28 november 2010 kl. 12.34 (CET)
 
: Hej Edis, Du kan nog ta bort kategorin "Län i Sverige", det är bättre att helt enkelt länka till länssidorna från sidan [[Län]] där man också skulle kunna illustrera länsindelningen genom att placera en klickbar karta. [[Användare:Jojje|Jojje]] 28 november 2010 kl. 12.34 (CET)
 +
::Fixar det. Har du något svar på kategorier för härad/kontrakt?--[[Användare:Edis|Edis]] 28 november 2010 kl. 12.37 (CET)

Versionen från 28 november 2010 kl. 12.37

Hej Jojje Fixade in de på din önskade topplista. Men hur blir det med de 2200 andra önskade sidorna? Ska de skrivas eller är det överlänkat? Det är ganska otydligt med målet för wikin ifråga om avgränsning mot områden. Var går gränsen mot bygdeforskning? eller militärforskning? eller kyrkoforskning? Dvs till vilken nivå ska det tas med inom olika områden? Jag har beskrivit lite inom kontrakt resp härad men vet ju inte om förbundledning vill radera detta. Eller kan man till och med tänka sig att få skapa kategorier för dessa? (Kategorisidan är ju fortfarande inte ibruk) Eftersom det endast är du av de aktiva som har kontakt med överhögheten är det av yttersta vikt att du styr verksamheten. Det är OK med lite experimenterande men om man lägger ned ett större arbete är det ju viktigt att det sker i rätt riktning så man slipper göra om eller tröttna på allt. Nu är vi ju bara några få skribenter då nästan ingen ny medlem vågar skriva nåt så det borde inte vara så svårt att hantera wikin.

Var det bara de fyra länkarna i topplistan eller fler du ville ha fixade?

Annars var det trevligt med ett svarsinlägg på Hjälpforum, det brukar man inte få...

--Edis 24 november 2010 kl. 21.43 (CET)

Hej Edis
Avgränsningen är ju redan fastställd; Allting som skrivs i Wiki-Rötter ska ha med släktforskning att göra och ska skrivas på ett sätt som förhåller sig gentemot släktforskningen. Det vill säga, att skriver jag någonting om en församling, så är det inte församlingens religiösa verksamhet som ska beskrivas, utan bara den för släktforskaren intressanta verksamheten, som församlingens kyrkoregister, och de eventuella dokument, t.ex. sockenstämmoprotokollen, osv, som kan vara till nytta för släktforskaren. Vidare kan det vara relevant att personer knutna till församlingen - t.ex. prästerna, beskrivs i personhistoriska notiser, eller att man t.ex. kompletterar dokumentationen med en herdalängd.
Detta gäller allting, inklusive de statliga och militära verksamheter som länkarna vi talat om tidigare. I det fall det finns en massa annan information, kan man skriva den i Wikipedia och lägga en länk dit. Det har jag gjort när det gäller t.ex. den spanska kolonisationen av Amerika, där endast den info som är relevant utifrån släktforskning är inlagd i Wiki-Rötter, men där det finns en länk till Wikipedia för den som vill veta mer. Jojje 25 november 2010 kl. 10.22 (CET)

Hej Jojje. Jag lägger upp lite län och använder samma mall som Pjoo gjorde för Jönköpings län. I den finns en kategori: Län i Sverige. Ska den vara kvar eller inte? Den behövs egentligen inte då det inte finns så jättemånga?När jag nu är inne på detta ämne. Ska det finns kategori för strukturer som härader och kontrakt? Finns inte så många nu så det går lätt att införa men då behövs beslut.--Edis 28 november 2010 kl. 12.28 (CET)

Hej Edis, Du kan nog ta bort kategorin "Län i Sverige", det är bättre att helt enkelt länka till länssidorna från sidan Län där man också skulle kunna illustrera länsindelningen genom att placera en klickbar karta. Jojje 28 november 2010 kl. 12.34 (CET)
Fixar det. Har du något svar på kategorier för härad/kontrakt?--Edis 28 november 2010 kl. 12.37 (CET)