Skillnad mellan versioner av "Örebro Släktforskare"

Från Wiki-Rötter
Hoppa till: navigering, sök
(länk+kategori)
m (korrigeringar)
(9 mellanliggande versioner av 4 användare visas inte)
Rad 1: Rad 1:
Föreningen bildades 1982 och har nu ca 440 medlemmar, de flesta från Örebrotrakten men också ett antal från övriga Sverige med anor i regionen
+
[[Fil:ÖSLogga.gif|200px|right]]
Föreningens syfte är att främja medlemmarnas släktforskning och släktforskning i allmänhet, samt sprida kunskap om släktforskning och dess betydelse som kulturfaktor, ideell folkrörelse och vetenskap.
+
Föreningen '''Örebro Släktforskare''' bildades 1982 och har ca 440 medlemmar (2010), de flesta från Örebrotrakten men också ett antal från övriga Sverige med anor i regionen. Föreningens syfte är att främja medlemmarnas släktforskning och släktforskning i allmänhet, samt sprida kunskap om släktforskning och dess betydelse som kulturfaktor, ideell folkrörelse och vetenskap.
Föreningen anordnar föredragskvällar med intressanta föreläsare, studieresor, kurser i släktforskning och datoranvändning, öppna släktforskarträffar för rådgivning och annan information.
+
Föreningen ger ut medlemstidningen "Strödda Annotationer" 2 gånger per år i samarbete med fyra andra lokala släktforskarföreningar i Örebro län.
+
Föreningen samarbetar med Stadsarkivet i Örebro, Dis-Bergslagen och ingår i Bergslagssamverkan.
+
Föreningslokalen är hyrd med adressen Västra Nobelgatan 24 (postadress Västra Nobelgatan 22). Där finns 14 datorer med bredbandsuppkopplat Internet. Det finns möjlighet att söka i många olika typer av databaser installerade på våra datorer eller tillgängliga via Internet. Abonnemang på Arkiv Digital, Genline, Ancestry, Riksarkivets databaser på SVAR samt EmiWeb.
+
Flera projekt drivs av medlemmarna. Tidigare: Emigrantregister för Örebro län, "Namn åt de döda" i dödboksregister samt Sveriges Dödbok för församlingar i T-län. Pågående: register för födda vigda döda i Örebro Kommun. Frivilliga krafter är välkomna.
+
Kurser och studiecirklar arrangeras regelbundet: Allmän släktforskning grundkurs, Släktforskning på Internet, Nybörjarkurs för Disgenanvändare samt Läsning av gammal stil.
+
Föreningens logotyp som visas på startsidan är speciellt ritad för föreningen av Allan Borgström, 1913-2002.
+
  
 +
Föreningen anordnar föredragskvällar med intressanta föreläsare, studieresor, kurser i släktforskning och datoranvändning, öppna släktforskarträffar för rådgivning och annan information. Medlemstidningen "[[Strödda Annotationer]]" ges ut två gånger per år i samarbete med fyra andra lokala släktforskarföreningar i Örebro län. Föreningen samarbetar med [[Stadsarkivet i Örebro]], [[Dis-Bergslagen]] och ingår i [[Bergslagssamverkan]].
 +
 +
Föreningslokalen är hyrd med adressen Västra Nobelgatan 24 (postadress Västra Nobelgatan 22). Där finns 14 datorer med bredbandsuppkopplat Internet. Det finns möjlighet att söka i många olika typer av databaser installerade på våra datorer eller tillgängliga via Internet. Abonnemang på [[Arkiv Digital]], [[Genline]], [[Ancestry]], [[Riksarkivet]]s databaser på [[SVAR]] samt [[EmiWeb]].
 +
 +
Medlemmarna är engagerade i flera olika projekt. Projekt som är avklarade är bland annat, [[Emigrantregister för Örebro län]], "[[Namn åt de döda]]" i dödboksregister samt [[Sveriges dödbok]] för församlingar i T-län. Pågående projekt är ett register över [[födda vigda döda i Örebro Kommun]]. Projekten drivs av frivilliga krafter.
 +
 +
Kurser och studiecirklar arrangeras regelbundet, till exempel:
 +
*Allmän släktforskning grundkurs
 +
*Släktforskning på Internet
 +
*Nybörjarkurs för Disgenanvändare
 +
*Läsning av gammal stil.
 +
 +
Föreningens logotyp är speciellt ritad för föreningen av ''Allan Borgström (1913-2002)''.
  
 
== Externa länkar ==
 
== Externa länkar ==
*[http://www.slaekt.se/ Örebro Släktforskare]
+
*[http://www.örebrosläktforskare.se/ Örebro Släktforskare] föreningens hemsida
  
 
[[Kategori:Släktforskarföreningar i Sverige]]
 
[[Kategori:Släktforskarföreningar i Sverige]]
 
[[Kategori:Släktforskarlexikon]]
 
[[Kategori:Släktforskarlexikon]]

Versionen från 6 september 2011 kl. 13.12

ÖSLogga.gif

Föreningen Örebro Släktforskare bildades 1982 och har ca 440 medlemmar (2010), de flesta från Örebrotrakten men också ett antal från övriga Sverige med anor i regionen. Föreningens syfte är att främja medlemmarnas släktforskning och släktforskning i allmänhet, samt sprida kunskap om släktforskning och dess betydelse som kulturfaktor, ideell folkrörelse och vetenskap.

Föreningen anordnar föredragskvällar med intressanta föreläsare, studieresor, kurser i släktforskning och datoranvändning, öppna släktforskarträffar för rådgivning och annan information. Medlemstidningen "Strödda Annotationer" ges ut två gånger per år i samarbete med fyra andra lokala släktforskarföreningar i Örebro län. Föreningen samarbetar med Stadsarkivet i Örebro, Dis-Bergslagen och ingår i Bergslagssamverkan.

Föreningslokalen är hyrd med adressen Västra Nobelgatan 24 (postadress Västra Nobelgatan 22). Där finns 14 datorer med bredbandsuppkopplat Internet. Det finns möjlighet att söka i många olika typer av databaser installerade på våra datorer eller tillgängliga via Internet. Abonnemang på Arkiv Digital, Genline, Ancestry, Riksarkivets databaser på SVAR samt EmiWeb.

Medlemmarna är engagerade i flera olika projekt. Projekt som är avklarade är bland annat, Emigrantregister för Örebro län, "Namn åt de döda" i dödboksregister samt Sveriges dödbok för församlingar i T-län. Pågående projekt är ett register över födda vigda döda i Örebro Kommun. Projekten drivs av frivilliga krafter.

Kurser och studiecirklar arrangeras regelbundet, till exempel:

  • Allmän släktforskning grundkurs
  • Släktforskning på Internet
  • Nybörjarkurs för Disgenanvändare
  • Läsning av gammal stil.

Föreningens logotyp är speciellt ritad för föreningen av Allan Borgström (1913-2002).

Externa länkar