Kategoridiskussion:Släktforskningsforum

Från Wiki-Rötter
Hoppa till: navigering, sök

Det blir lite krångligt om man placerar en artikel i två kategorier där den ena ingår i den andra, Wikipedias manual kallar det överkategorisering, [1]. Jag förordar att om Anbytarforum, Ancestry och Scangen skall finnas i denna kategorin skall de plockas bort i "Kategori:Genealogiska internet-resurser".--Cognatus 7 november 2010 kl. 14.00 (CET)

Eftersom iaf två av dessa är mer än bara forum så kräver det att man skapar fler kategorier, vilket vi väl får göra efterhand. Viss överkategorisering kanske man får leva med en tid. Ser också på din länk att vissa undantag kan accepteras. "Det finns dock vissa undantag där praxis har blivit att artiklar både placeras i en kategori och en underkategori till densamma." AndersB 7 november 2010 kl. 14.06 (CET)
Visst kan vi leva med undantag medan wikin växer, jag försöker bara pränta in tänket kring kategorier när vi bygger. Exemplet i det undantag som det du citerar från wikipedia tycker inte jag är direkt tillämpligt i det här fallet, men som sagt det kan väl få existera medan det växer. Men som du är inne på så behöver kategorierna utvecklas, och det i samma takt som artiklarna.--Cognatus 7 november 2010 kl. 14.24 (CET)