Hjälpdiskussion:Redigering

Från Wiki-Rötter
Hoppa till: navigering, sök

--Viking 24 mars 2011 kl. 09.50 (CET)Det vore bra för artikelförfattarna om det fanns någon redigeringshjälp på förhandsgranskningssidan.

Efterom det inte finns någon text här krånglar det till det i onödan.

--Viking 8 mars 2011 kl. 08.30 (CET)

Skulle inte någon av administratörerna kunna fixa det här för det kommer att underlätta betydligt för artikelförfattare. Som det nu är kan man inte skriva en artikel med t.ex. stubbar inlagda direkt, eftersom det inte finns någon sådan på botten av sidan. Det här är bara ett förslag från undertecknad för att som ni säger få så bra struktur på artiklarna som möjligt. --Viking 11 mars 2011 kl. 07.23 (CET)

En "stubbe" är ingenting användarna av Wiki-Rötter ska eftersträva att skapa. Det är i så fall bättre att låta bli att påbörja artikelförfattandet och avvakta till dess att man har så pass mycket material att man kan skriva lite fylligare. En wiki blir nämligen inte bättre av substanslösa artiklar. "Stubben" är således en nödlösning. För den (som ändå vill använda sig av "stubbar" och) som inte vet hur man infogar en sådan själv, så skriver man så här: {{stubbe}}, vilket genererar hela texten och trädet. - Jojje 21 mars 2011 kl. 09.09 (CET)
Det må så vara, men hur i allsindar ska skribenterna/användarna kunna följa de standarder/mallar som lagts upp om inte det finns redigeringshjälp? Även om vi kanske har bra minne går det knappast att hålla i huvudet varje specialtecken som ska till för att det ska se riktigt ut. Nederst på denna sida står det bl.a. "Redigeringshjälp (öppnas i ett nytt fönster)" Vad tjänar det till om det inte finns någon text där? F.ö. finns det ibland en länk kallad Stubbe längst ner på sidan, men inte alltid. F.ö. är det väl meningen att artiklar ska kunna påbörjas och sedan kunna kompletteras efter hand?--Viking 21 mars 2011 kl. 20.10 (CET)
Länken till Stubbe längst ner på sidan uppstår av sig själv när man infogar en Stubbe-mall på sidan. Alla mallar genererar länkar längst ner på sidan. Du kan lära dig principerna på Wikipedia. Wiki-Rötter har f.n. inte alla de resurser vi skulle vilja ha för att lägga in alla finesser, men dessa kommer successivt att infogas. Precis som med sig egen inlärningsförmåga, när man är ny, så får man hysa tålamod också med en ny wiki. - Jojje 21 mars 2011 kl. 21.27 (CET)
Jag vill påpeka för administratör Jojje att jag aldrig på något sätt haft synpunkter på själva Wiki-Rötter som sådan. Vad jag syftar på är att om det finns t.ex. en länk för Redigeringshjälp som öppnas i separat fönster vid förhandsgranskning borde det också i praktiken kunna finnas text eller åtminstone länkar till de olika mallsidorna. Allt annat är meningslöst och ger väl merarbete jämfört med om det fanns beskrivningar direkt i den redigeringshjälp som teoretiskt sett finns. Nu är väl Wiki-Rötter en specialiserad variant på Wikipedia och då ska väl nödvändig information för användarna finnas här?--Viking 24 mars 2011 kl. 09.50 (CET)
Jag har omdirigerat länken för Hjälp:Redigering så länge tills vi har en bättre lösning.--Cognatus 24 mars 2011 kl. 10.09 (CET)
Ninwik arbetar f.n. med att skapa en redigeringshjälp. Hon är emellertid tillfälligt sjuk, så vi får vänta innan en sådan blir klar. Rom byggdes som bekant inte på en dag... - Jojje 24 mars 2011 kl. 10.56 (CET)