Hjälp-forum/Hjälp-forum/Person/Släkt-relaterade artiklar

Från Wiki-Rötter
Hoppa till: navigering, sök

Hur gör vi med individ/släkt/ätt-relaterade artiklar? Just nu finns det en artikel (Düben/von Düben) som rör en ätt. Det finns nog många som vill skriva liknande artiklar och redovisa antavlor. Om den allmänna uppfattningen är att det är OK, hur styr vi då upp det för jag misstänker att det utan någon slags tanke bakom kommer det att bli kaotiskt.--Cognatus 19 december 2010 kl. 21.59 (CET)

Det kan bli fina släktfejder... Detta är ju egentligen något som handlar om ett antal enskilda individer (inom en släkt) och därmed inte generellt intressant inom släktforskning. Wikin är inte rätt forum för sådant är min åsikt. Ska alla få lägga upp sin släkt eller bara de med ovanliga efternamn? Ett annat exempel är Tingsåspojkarna (ett utvandraröde) som är kul att läsa men knappast wiki ämne. Dessutom låst då det har författare trots att wikin ska vara öppen och man inte har ägande av det man skriver. --Edis 19 december 2010 kl. 22.17 (CET)
Knepigt hur man ska hantera detta. Många kommer som sagt att vilja skriva liknande artiklar. Antingen får man helt enkelt inte tillåta det (och då blir det en del tandagnissel säkert och mycket administratörsjobb) eller så får man förpassa det till en egen avdelning av Wiki-Rötter, t ex en kategori för "Forskning i praktiken", "Forskningsresultat" eller liknande. Källavskrifter skulle kunna finnas där också. "Emigrantöden" finns redan och har visst godkänts av Jojje. Jag tror det blir svårt att hålla en gemensam standard hur artiklarna ser ut om man tillåter rena forskningsartiklar, men det kanske inte är så viktigt. AndersB 20 december 2010 kl. 00.13 (CET)