Diskussion:WinFamily

Från Wiki-Rötter
Hoppa till: navigering, sök

Jojje, jag tycker du trasslar till det lite med den referens du lagt till "(Fungerar således inte i Mac-datorer såvida man inte använder Boot Camp.)". Det är inte ju inte Boot Camp som är brännpunkten, det är ju operativsystemet man installerar m h a Boot Camp. Sen så finns det ju en hel drös med windowsemulatorer till Mac OS som oxå är ett alternativ. Jag tycker du kan stryka den referensen, "Windowsbaserat" i texten duger gott utan att fördjupa sig i teknikaliteter.--Cognatus 5 oktober 2011 kl. 17.49 (CEST)

Jag tycker inte det är så enkelt. Många av dem som intresserar sig för förbundets programvaror är omedvetna om den funktionen i Mac-datorerna. Så när det frågar om skivan eller programmet fungerar i Mac, så kan man inte bara säga "ja" eller "nej", utan måste förklara att det faktiskt går att använda Mac-datorer. Jag saknar dock kunskaper om Mac-datorernas dubbla förmågor, och jag är medveten om att förklaringen kan vara tokig, men Nina och jag jobbar på att få fram en bra och enkel text som ändå kan vara till nytta för Mac-användare. (Informationen om Boot Camp har jag f.ö. hittat i Wikipedia...) --Jojje 7 oktober 2011 kl. 12.36 (CEST)
Nej, man kan inte säga "ja" eller "nej" om det fungerar i en Mac, men man kan inte heller säga att det fungerar om man använder en Mac med Boot Camp, Windows måste ju till. Boot Camp är ju bara en möjlighet att installera Windows på en dator som har Mac OS. Sen får man ju intrycket av att om man har en Mac utan Boot Camp så går det inte, och det stämmer ju inte heller, eftersom det finns andra alternativ. Jag tycker din text ger fel signaler på flera sätt.--Cognatus 7 oktober 2011 kl. 21.59 (CEST)
Då föreslår jag att du författar en förklaring som är bättre! --Jojje 10 oktober 2011 kl. 11.36 (CEST)
Skrivit om hela texten med aktuella uppgifter och uppdaterat länken. --CHE 8 januari 2016 kl. 16.31 (CET)