Diskussion:Svenska församlingar

Från Wiki-Rötter
Hoppa till: navigering, sök

Ett första försök med denna sida. Tanken är att vara en toppsida för församlingarna. Vi skapar en 'databas' över församlingarna. För att kunna hitta runt behövs fleara alternativ. Kom med förslag, ändra i sidan. --Edis 5 november 2010 kl. 20.21 (CET)

Namnet "Svenska församlingar" är missvisande, därför ändrade jag till "Församlingar i Sverige", men nu har någon ändrat tillbaka. Svenska församlingar finns på andra ställen än i Sverige, t.ex. i varenda större huvudstad i världen, samt i varenda stad i svenskbygderna i Finland, USA och några andra länder. "Församlingar i Sverige" ger en korrekt bild, särskilt om man också inkluderar församlingar utanför svenska kyrkan som fört kyrkböcker, t.ex. baptistförsamlingar och liknande. Toppkategorin på sidan borde rimligen också ändras till "kyrklig indelning" eller något liknande, eftersom jag räknar med att man kommer att lista också andra församlingar i Wiki-Rötter.Jojje 5 november 2010 kl. 20.26 (CET)
OK helt rätt (Det var inte mening att ändra namn om det nu var jag..) Kan du sudda/stuva runt? Det viktiga är igentligen (ur min synvinkel) är att man inte kommer direkt till listan av församlingar utan kan erbjuda en bredare möjlighet att söka.--Edis 5 november 2010 kl. 20.34 (CET)