Diskussion:Skänklingen

Från Wiki-Rötter
Hoppa till: navigering, sök

Delar av fösrsamlingar som flyttats mellan församlingar och hört till olika sidor av gränser för församling, och härader är en mycket viktig information i wikin då det är lätt att missa informationen som släktforskare. Men varför en egen sida? Om man inte vill dubblera informationen kan man beskriva på en inblandad församlings sida och sedan länka från övriga sidor. Ser inget behov av egen sida.--Edis 12 december 2010 kl. 22.23 (CET)

Hmmm... Förekommer ordet Skänklingen för en sådan del av en församling på flera håll i landet? Texten ska då förstås läggas in under Öxabäck socken. Om jag förstår rätt så länkas sedan dit från Kind och Marks härader, samt från Holsljunga socken. --GH 12 december 2010 kl. 23.06 (CET)

Tja motsvarande har nämnts på något ställe på wikin men knappast beskrivet i detalj. Så det är första gången på wikin så det finns inte några regler eller mallar för hur det ska göras. Och jag bestämmer inte. Det finns 4 st administratörer så vi får se om någon av dom har åsikt. Det ovan var min åsikt men det finns alltid många synsätt och aspekter på en fråga. Kan man komma fram till en bra lösning kan man peka på den senare. Lösningen du nämner kanske funkar och i linje med min åsikt (jag kan inte detaljerna om Skänklingen) Fundera gärna på vad som är bästa alternativ. Min generella åsikt är att det är bra om man kan hålla ihop information och inte fragmentera den på många sidor. Och församlingen/socknen är en naturlig uppdelning i släktforskning. Om det finns fler Skänklingen är svårt att veta..--Edis 13 december 2010 kl. 00.13 (CET)
Jag föreslår att man lyfter ut artikeln om Skänklingen och gör som GH föreslår. - Jojje 13 december 2010 kl. 09.06 (CET)
Nu har artikeln utökats med de gårdar som ingick i Skänklingen. Tills vidare låter jag artikeln ligga kvar här, eftersom jag (eller någon annan) ännu inte har skapat några artiklar om Holsljunga eller Öxabäck.--GH 5 januari 2011 kl. 11.24 (CET)