Diskussion:Sjöblom, Thorvald

Från Wiki-Rötter
Hoppa till: navigering, sök

Jojje: Det Sjöblom har lämnat efter sig till Landsarkivet i Lund består av två delar: 'Sjöbloms samling' och 'Sjöbloms genealogi'. Det var därför jag skrev 'Samling' med stort 'S'. Jag vet inte om du håller med om att det är en giltig orsak till att skriva det så, men jag ville iallafall förklara varför, eftersom jag såg att du ändrat det. Om du håller med mig om skrivningen kan du kanske ändra tillbaka till det ursprungliga där jag bara skrivit sista ordet?

Hej Micke, Välkommen till Wiki-Rötter! Så här resonerar jag: Om det finns någonting som heter "Sjöbloms samling" och "Sjöbloms genealogi", så skriv ut det helt och hållet och kursivera det också helst. Att bara skriva "Samling" förvirrar inte bara mig utan förmodligen också alla andra som inte känner till detaljerna. Jag har också strukit sista meningen i artikeln, där du uttrycker dig i "jag-form", något som är helt olämpligt i ett uppslagsverk (det framgick heller inte vem "jag" var). Jag har absolut ingenting emot att man är mångordig eller har stor berättarlust, men formen måste anpassas till vårt syfte. Jag hoppas att du håller med om det. Vänligen - Jojje 29 november 2010 kl. 13.23 (CET)
Jovisst håller jag med. Det gäller bara att lära sig rätt sätt på de olika diskussionsforumen. Jag redigerar lite så att det blir bättre och tydligare. Jag lägger även in informationen i sista meningen, men utan "jag-form". --MickeP 29 november 2010 kl. 14.13 (CET)
En bra regel när man skriver här i Wiki-Rötter är att tänka sig att man skriver för sina nybörjarvänner. Då blir man förhoppningsvis tydlig och använder inte så många fackuttryck. Erfarna släktforskare kanske inte känner så starkt behov av att använda Wiki-Rötter, får man väl förmoda... - Jojje 29 november 2010 kl. 14.29 (CET)

Man skriver inte <efternamn, förnamn> i personartiklar på Wikipedia och det har vi inte gjort tidigare i Wiki-Rötter heller, så denna artikel måste flyttas till formen <förnamn efternamn>. AndersB 30 november 2010 kl. 13.43 (CET)

Alldeles riktigt! Men för att artikeln ska sorteras under "rätt" bokstav, så skriver man [[Kategori:Personer_inom_släktforskningen|Sjöblom, Thorvald]]. I övrigt kopierar man in artikeln i en ny sida kallad Thorvald Sjöblom, sparar, och raderar den gamla. - Jojje 30 november 2010 kl. 13.59 (CET)
Fixar radering. AndersB 2 december 2010 kl. 12.06 (CET)