Diskussion:Lysningsattest

Från Wiki-Rötter
Hoppa till: navigering, sök

Jag kan tycka att det vore bättre att länka lysningsattest till lysning snarare än till lysningsbok och vidare till vigselbok då begreppet lysningsattest tas upp under lysning men nämns inte under vigselbok.--Cognatus 20 oktober 2010 kl. 15.44 (CEST)

Det kan verka logiskt i första taget, men lysningsattesten är dokument ingående i kyrkoarkivet och kopplade till vigselböckerna, och letar man efter dokument rörande kyrkoarkiven här i wikin, så förmodar jag att det är mest logiskt att leta under kyrkböcker och vigsel- och lysningsländerna. Men jag kan naturligtvis ha fel. /J.
Vad tror du om att samla information rörande lysning och vigsel under en och samma sida, det är trots en hel del som går in i varandra? Man kanske kan kalla den "Vigsel" men även där beskriva det som har med lysningen att göra och omdirigera allt som har med lysning dit?--Cognatus 20 oktober 2010 kl. 15.58 (CEST)
Alltså, det är OK som du tänker, men det vanliga problemet för fr.a. nya släktforskare är dokumentationen kring företeelserna. De måste kunna gå in under "Kyrkböcker" och hitta all information knutet till dessa där. Eventuellt kan man göra "speglar" eller liknande, men det tål att tänkas på. Jag återkommer i ämnet innan problemet har vuxit oss över huvudet. /J.