Diskussion:Andrew Peterson Sällskapet

Från Wiki-Rötter
Hoppa till: navigering, sök

Jag ändrade till detta som huvudartikel istället för Andrew Peterson då det känns bättre att koppla detta till en organisation än till ett personnamn som det finns tusentals av.--Cognatus 29 oktober 2010 kl. 23.16 (CEST)

Jag ändrade länken till Västra Ryds socken så att den går till "Västra Ryd (E)", så att det blir en konsekvent länkning. Dessutom anser jag att man antingen ska länka till "USA" eller låta "Nordamerika" vara olänkad. Detta är inte Wikipedia, så om det inte finns någon plan på att skriva en släktforskningsartikel om "Nordamerika", utan accepterar att Nordamerika består av länderna USA och Kanada, så länka helst till de länderna. Jojje 1 november 2010 kl. 11.11 (CET)
Du får ursäkta, men även bl.a. Mexico räknas till Nordamerika även om man normalt inte tänker på detta faktum. Jag citerar ur Nationalencyklopedin: "Till Nordamerika räknas Grönland, Canada, USA, Mexico, de centralamerikanska staterna och Västindien."--Viking 24 april 2011 kl. 14.23 (CEST)
Den sista kommentaren må vara sann, men är ändå inte relevant för sammanhanget. Emigrationen från Sverige gick nämligen i princip endast till USA och Canada. - Jojje 24 april 2011 kl. 15.54 (CEST)
Det är möjligt, men ska det vara geografiskt korrekt bör det väl ändå vara så? Detta särskilt som det är ett uppslagsverk. Sedan kan man väl lägga till i eventuell artikel om Nordamerika att den huvudsakliga emigrationen gick till nämnda två länder.--Viking 25 april 2011 kl. 12.02 (CEST)