Västgöta Genealogiska Förening (†): Skillnad mellan sidversioner

Från Wiki-Rötter
Hoppa till navigering Hoppa till sök
 
Ingen redigeringssammanfattning
Rad 1: Rad 1:
#OMDIRIGERING:[[Göteborgsregionens Släktforskare]]
[[Fil:Vgflogga.jpg|left|80px|VGF:s logotyp]]
'''Västgöta Genealogiska Förening''' bildades vid en släktforskarkonferens i Falköping 1981 och är ansluten till [[Sveriges Släktforskarförbund]]. Föreningen har omkring 680 medlemmar. Föreningens målsättning är att öka intresset för släkt och hembygdsforskning i Västergötland, arbeta för bildandet av lokala släktforskarföreningar i Västergötland, stödja Västergötlands forskare och föreningar, genom samarbete med landets övriga föreningar göra en insats för Sveriges släkt- och hembygdsforskning.
 
VGF:s medlemstidning heter [[Västgötagenealogen]] och utkommer fyra gånger per år den innehåller artiklar om släkt- och hembygdsforskning i Västergötland. Innehållet utgörs till stor del av bidrag från medlemmar.
 
VGF arrangerar kurser i angelägna ämnen som t ex, datorn i släktforskningen, handstilsläsning, släktforskning etc. Dessutom anordnas temadagar kring aktuella ämnen som t.ex. emigrant- och soldatforskning.
 
==Externa länkar==
* [http://www.genealogi.se/vastergotland/vgf.htm Föreningens webbplats]

Versionen från 19 april 2011 kl. 08.24

VGF:s logotyp

Västgöta Genealogiska Förening bildades vid en släktforskarkonferens i Falköping 1981 och är ansluten till Sveriges Släktforskarförbund. Föreningen har omkring 680 medlemmar. Föreningens målsättning är att öka intresset för släkt och hembygdsforskning i Västergötland, arbeta för bildandet av lokala släktforskarföreningar i Västergötland, stödja Västergötlands forskare och föreningar, genom samarbete med landets övriga föreningar göra en insats för Sveriges släkt- och hembygdsforskning.

VGF:s medlemstidning heter Västgötagenealogen och utkommer fyra gånger per år den innehåller artiklar om släkt- och hembygdsforskning i Västergötland. Innehållet utgörs till stor del av bidrag från medlemmar.

VGF arrangerar kurser i angelägna ämnen som t ex, datorn i släktforskningen, handstilsläsning, släktforskning etc. Dessutom anordnas temadagar kring aktuella ämnen som t.ex. emigrant- och soldatforskning.

Externa länkar