Skillnad mellan versioner av "Hjälp-forum/Hjälp-forum/Landskap"

Från Wiki-Rötter
Hoppa till: navigering, sök
(Skapade sidan med 'Bland de sidor som är "mest önskade", dvs har flest döda länkar, återfinns flera landskap, t.ex. Västergötland (14 länkar), Östergötland (7) och Dalsland (3). Anledning...')
 
 
(En mellanliggande version av en användare visas inte)
Rad 3: Rad 3:
 
* Om det finns någon relevans för "landskap", vilken information är i så fall relevant?
 
* Om det finns någon relevans för "landskap", vilken information är i så fall relevant?
 
--- [[Användare:Jojje|Jojje]] 20 december 2010 kl. 09.58 (CET)
 
--- [[Användare:Jojje|Jojje]] 20 december 2010 kl. 09.58 (CET)
 +
 +
:Varför bara titta på det som syns i mest önskade? [[Småland]] finns men kunde vara bättre..
 +
Naturligtvis är län mycket mer viktigt men tiden före 1630 var det landskap som gällde. Därmed finns det landskapshandlingar (se SVAR) och även i modernare tid används ju landskap. Se tex de fristående Rötter avdelningar i förbundet samt att tex anbytarforum är lanskapsvis. Tar du bort Småland hamnar den i topplistan med 140 döda länkar..  --[[Användare:Edis|Edis]] 20 december 2010 kl. 18.45 (CET)
 +
 +
::Jag efterfrågade svar på relevansen. Nu när jag vet att det finns en sådan, så kan jag bara uppmana dig, Edis, och andra att redigera kategorin "landskap" och förse den med den relevanta informationen så att alla vet vad som gäller. - [[Användare:Jojje|Jojje]] 20 december 2010 kl. 21.08 (CET)

Nuvarande version från 20 december 2010 kl. 22.08

Bland de sidor som är "mest önskade", dvs har flest döda länkar, återfinns flera landskap, t.ex. Västergötland (14 länkar), Östergötland (7) och Dalsland (3). Anledningen till det är förmodligen att det skapats en mall (gissningsvis för församlingar) där man ska fylla i landskapet... Frågan är om det är relevant att använda landskap när det finns län, och om det inte bara splittrar upp informationen åt olika håll. Jag tycker att ni som håller på med församlingarna ska ta er en funderare på hur den frågan ska lösas:

  • Är det relevant att både ha "landskap" och "län", och i så fall varför?
  • Om det finns någon relevans för "landskap", vilken information är i så fall relevant?

--- Jojje 20 december 2010 kl. 09.58 (CET)

Varför bara titta på det som syns i mest önskade? Småland finns men kunde vara bättre..

Naturligtvis är län mycket mer viktigt men tiden före 1630 var det landskap som gällde. Därmed finns det landskapshandlingar (se SVAR) och även i modernare tid används ju landskap. Se tex de fristående Rötter avdelningar i förbundet samt att tex anbytarforum är lanskapsvis. Tar du bort Småland hamnar den i topplistan med 140 döda länkar.. --Edis 20 december 2010 kl. 18.45 (CET)

Jag efterfrågade svar på relevansen. Nu när jag vet att det finns en sådan, så kan jag bara uppmana dig, Edis, och andra att redigera kategorin "landskap" och förse den med den relevanta informationen så att alla vet vad som gäller. - Jojje 20 december 2010 kl. 21.08 (CET)