Hispagen (Spanien)

Från Wiki-Rötter
Version från den 28 mars 2014 kl. 12.03 av Jojje (Diskussion | bidrag)

Hoppa till: navigering, sök
Hispagen-logo.jpg

HISPAGEN eller formellt Asociación de Genealogía Hispana grundades och införlivades i det nationella spanska föreningsregistret den 26 april 2000 och ratificerades den 19 juli 2004. Det är dessutom registrerat i medborgarregistret i Madrid.

Föreningen syftar till att främja släktforskning via Internet för att bidra till att överbrygga klyftan till spanskvärldens hemorter samt att arbeta för bevarandet av de arkiv där våra rötter finns. Hispagen gör anspråk på att omfatta hela spanskvärlden (främst Spanien och det spansktalande Latinamerika) men har sin huvudsakliga verksamhet förlagd till Spanien.

Föreningen har många idéer och för att genomföra dem, behövs hjälp av alla de som delar ett genealogiskt intresse för naturvetenskap. Hispagen är en ideell förening ägnat åt släktforskning i den spansktalande världen. Det innebär att föreningens medlemmar hjälper varandra att utveckla varandras individuella släktforskning, gratis och frivilligt. Hispagen erbjuder också fysiska eller juridiska personer som inte har egna tekniska resurser, hjälpmedel för digitalisering av olika slags arkivmaterial. Ett annat mål är att utbilda personer och enheter som har arkiv som är användbara för släktforskning, via samråd över Internet, för att underlätta för personer med spansk härkomst, spridda över hela världen, att inte förlora sina rötter.

Modern släktforskning

Hispagen är en relativt modern släktforskningsorganisation som skiljer sig från andra spanska organisationer genom att inte främst ägna sig åt adelsforskning och heraldik. Trots att det finns åtminstone en ledamot i styrelsen från Latinamerika, är det bestående intrycket att föreningen ägnar sig åt spansk släktforskning.

Externa länkar

Se även