Skillnad mellan versioner av "Föreningen Datorhjälp i Släktforskningen - DIS (Sverige)"

Från Wiki-Rötter
Hoppa till: navigering, sök
(Skapade sidan med ''''Dis''' (Föreningen för '''D'''atorhjälp '''I''' '''S'''läktforskningen), är en svensk förening med syfte att verka för utnyttjande av datorer för h...')
 
Rad 1: Rad 1:
'''Dis''' (Föreningen för '''D'''atorhjälp '''I''' '''S'''läktforskningen), är en [[sverige|svensk]] [[förening]] med syfte att verka för utnyttjande av [[dator]]er för hjälp vid [[släktforskning]]. Detta gör föreningen bland annat genom att utveckla programmet [[DISGEN]]. Den [[Ideell förening|ideella föreningen]], som har sitt ursprung inom ''Östergötlands Genealogiska Förening'', bildades den 1 april 1980 i [[Linköping]] och anses vara världens äldsta förening för datorhjälp inom släktforskning.
+
'''Dis''' (Föreningen för '''D'''atorhjälp '''I''' '''S'''läktforskningen), är en svensk förening med syfte att verka för utnyttjande av datorer för hjälp vid [[släktforskning]]. Detta gör föreningen bland annat genom att utveckla programmet [[DISGEN]]. Den ideella föreningen, som har sitt ursprung inom ''Östergötlands Genealogiska Förening'', bildades den 1 april 1980 i Linköping och anses vara världens äldsta förening för datorhjälp inom släktforskning.
  
Dis har åtta regionala föreningar inom Sverige: ''Dis-Bergslagen'', ''Dis-Filbyter'', ''Dis-Mitt'', ''Dis-Nord'', ''Dis-Småland'', ''Dis-Syd'', ''Dis-Väst'' och ''Dis-Öst''. Dessa regionföreningar står för den direkta kontakten med medlemmarna, genom medlemsmöten, utbildningar, föreläsningar och resor med mera inom sin respektive region. DIS har 2008 mer än 25 000 medlemmar.
+
Dis har åtta regionala föreningar inom Sverige: ''Dis-Bergslagen'', ''Dis-Filbyter'', ''Dis-Mitt'', ''Dis-Nord'', ''Dis-Småland'', ''Dis-Syd'', ''Dis-Väst'' och ''Dis-Öst''. Dessa regionföreningar står för den direkta kontakten med medlemmarna, genom medlemsmöten, utbildningar, föreläsningar och resor med mera inom sin respektive region. DIS har 2010 mer än 27;nbsp;000 medlemmar.
  
DIS medlemstidning "Diskulogen med Släktforskarnytt" med fyra nummer per år har enligt egen utsaga en utgåva på 27&nbsp;000 exemplar.<ref>{{webbref|url=http://www.dis.se/diskulogen/redaktor.htm|titel=Diskulogen - Tidningen som utvecklas efter Dina önskemål!|utgivare=DIS|hämtdatum=20 feb 2010}}</ref>
+
DIS medlemstidning "Diskulogen med Släktforskarnytt" med fyra nummer per år har enligt egen utsaga en utgåva på 27&nbsp;000 exemplar.
 
+
DIS har systerföreningar i Danmark och Norge.
+
  
 
DIS är medlemsförening i [[Sveriges Släktforskarförbund]].
 
DIS är medlemsförening i [[Sveriges Släktforskarförbund]].
 
== Fotnoter ==
 
<references/>
 
  
 
== Externa länkar ==
 
== Externa länkar ==
 
* [http://www.dis.se/ Föreningen DIS]
 
* [http://www.dis.se/ Föreningen DIS]
 
* [http://no.wikipedia.org/wiki/DIS-Norge DIS Norge].
 
* [http://no.wikipedia.org/wiki/DIS-Norge DIS Norge].

Versionen från 20 oktober 2010 kl. 22.18

Dis (Föreningen för Datorhjälp I Släktforskningen), är en svensk förening med syfte att verka för utnyttjande av datorer för hjälp vid släktforskning. Detta gör föreningen bland annat genom att utveckla programmet DISGEN. Den ideella föreningen, som har sitt ursprung inom Östergötlands Genealogiska Förening, bildades den 1 april 1980 i Linköping och anses vara världens äldsta förening för datorhjälp inom släktforskning.

Dis har åtta regionala föreningar inom Sverige: Dis-Bergslagen, Dis-Filbyter, Dis-Mitt, Dis-Nord, Dis-Småland, Dis-Syd, Dis-Väst och Dis-Öst. Dessa regionföreningar står för den direkta kontakten med medlemmarna, genom medlemsmöten, utbildningar, föreläsningar och resor med mera inom sin respektive region. DIS har 2010 mer än 27;nbsp;000 medlemmar.

DIS medlemstidning "Diskulogen med Släktforskarnytt" med fyra nummer per år har enligt egen utsaga en utgåva på 27 000 exemplar.

DIS är medlemsförening i Sveriges Släktforskarförbund.

Externa länkar