Skillnad mellan versioner av "Dalarötter"

Från Wiki-Rötter
Hoppa till: navigering, sök
(Skapade sidan med ''''Dalarötter''' var den första självständiga hemsidan att länkas till nätportalen Rötter i det som senare skulle kallas Rötter-familjen<ref>De övriga sajterna inom ...')
 
(Externa länkar)
 
(3 mellanliggande versioner av en användare visas inte)
Rad 1: Rad 1:
'''Dalarötter''' var den första självständiga hemsidan att länkas till nätportalen [[Rötter]] i det som senare skulle kallas Rötter-familjen<ref>De övriga sajterna inom Rötterfamiljen är: [[Anbytarforum]], [[Förbunds-Nytt]], [[Swedish Roots]], [[Göteborgsrötter]], [[Hallandsrötter]], [[Jämtlandsrötter]], [[Medelpadsrötter]], [[Stockholmsrötter]], [[Värmlandsrötter]], [[Västgötarötter]], [[Ångermanlandsrötter]], [[Östgötarötter]] och [[Smedsrötter]]. (Tidigare också Blekingerötter och ---.)</ref> Sajten skapades den 6 november 1997 som ett första resultat av samarbetet mellan fyra av Dalarnas släktforskarföreningar<ref>Se historiken i [[Dalarnas Släktforskarförbund]]</ref>, som senare skulle resultera i bildandet av [[Dalarnas Släktforskarförbund]] (DSF). Dalarötters webmaster har varit ''Torbjörn Näs'', som också blev DSF:s första ordförande.
+
[[Fil:Dalarotter.png|230px|right]]
 +
'''Dalarötter''' är en hemsida för släktforskare i Dalarna. Den ges sedan maj 2013 ut av ''Torbjörn Näs'', som varit dess redaktör sedan grundandet 1997.
 +
 
 +
Dalarötter var den första självständiga hemsidan att länkas till nätportalen [[Rötter]] i det som senare skulle kallas Rötter-familjen<ref>De övriga sajterna inom Rötterfamiljen är: [[Anbytarforum]], [[Förbunds-Nytt]], [[Swedish Roots]], [[Göteborgsrötter]], [[Hallandsrötter]], [[Jämtlandsrötter]], [[Medelpadsrötter]], [[Stockholmsrötter]], [[Värmlandsrötter]], [[Västgötarötter]], [[Ångermanlandsrötter]], [[Östgötarötter]] och [[Smedsrötter]]. (Tidigare också Blekingerötter och ---.)</ref> Sajten skapades den 6 november 1997 som ett första resultat av samarbetet mellan fyra av Dalarnas släktforskarföreningar<ref>Se historiken i [[Dalarnas Släktforskarförbund (†)]]</ref>, som senare skulle resultera i bildandet av Dalarnas Släktforskarförbund (DSF). Dalarötters webmaster har varit och är ''Torbjörn Näs'', som också blev DSF:s första ordförande.
  
 
Dalarötters starkaste sida har alltid varit efterlysningarna som åtminstone tidigare varit så starkt besökta att ''Anbytarforum'' i princip saknat egna efterlysningar rörande Dalarna. Sajten har också fungerat så bra, att flera av medlemsföreningarna i Dalarna inte brytt sig om att anskaffa några egna hemsidor.
 
Dalarötters starkaste sida har alltid varit efterlysningarna som åtminstone tidigare varit så starkt besökta att ''Anbytarforum'' i princip saknat egna efterlysningar rörande Dalarna. Sajten har också fungerat så bra, att flera av medlemsföreningarna i Dalarna inte brytt sig om att anskaffa några egna hemsidor.
  
De senaste åren har Dalarötter präglats av en avtagande entusiasm. Sajten känns gammal och stora delar av innehållet skulle behöva få en ordentlig ansiktslyftning. Sannolikt är webmastern ganska ensam om att stå för skapandet, och utan andra som matar på med nytt material är det svårt att fylla med nytt.
+
Den nya sidan Dalarötter ersätter den tidigare sidan med samma namn som skapades av Dalarnas Släktforskarförbund och funnits på internet från 1998 och fram tills Dalaförbundets medlemsföreningar beslutade om förbundets nedläggning i maj 2013. Dalarötter har fyllt ett stort behov för alla som har intressen i Dalarnas personhistoria och är värd ett bättre öde än nedläggning. Ungefär 650 000 unika besök sajten talar också för detta faktum. Därför har redaktören Torbjörn Näs beslutat att driva Dalarötter vidare i egen regi.
 
+
 
+
 
+
{{stubbe}}
+
 
+
  
 +
==Externa länkar==
 +
* [http://dalarotter.se/index.html Nya Dalarötter]
 +
* [http://www.facebook.com/groups/268100769899609/ Dalarötters facebooksida]
  
 
-----
 
-----

Nuvarande version från 29 maj 2013 kl. 10.50

Dalarotter.png

Dalarötter är en hemsida för släktforskare i Dalarna. Den ges sedan maj 2013 ut av Torbjörn Näs, som varit dess redaktör sedan grundandet 1997.

Dalarötter var den första självständiga hemsidan att länkas till nätportalen Rötter i det som senare skulle kallas Rötter-familjen[1] Sajten skapades den 6 november 1997 som ett första resultat av samarbetet mellan fyra av Dalarnas släktforskarföreningar[2], som senare skulle resultera i bildandet av Dalarnas Släktforskarförbund (DSF). Dalarötters webmaster har varit och är Torbjörn Näs, som också blev DSF:s första ordförande.

Dalarötters starkaste sida har alltid varit efterlysningarna som åtminstone tidigare varit så starkt besökta att Anbytarforum i princip saknat egna efterlysningar rörande Dalarna. Sajten har också fungerat så bra, att flera av medlemsföreningarna i Dalarna inte brytt sig om att anskaffa några egna hemsidor.

Den nya sidan Dalarötter ersätter den tidigare sidan med samma namn som skapades av Dalarnas Släktforskarförbund och funnits på internet från 1998 och fram tills Dalaförbundets medlemsföreningar beslutade om förbundets nedläggning i maj 2013. Dalarötter har fyllt ett stort behov för alla som har intressen i Dalarnas personhistoria och är värd ett bättre öde än nedläggning. Ungefär 650 000 unika besök på sajten talar också för detta faktum. Därför har redaktören Torbjörn Näs beslutat att driva Dalarötter vidare i egen regi.

Externa länkar


Referenser:
  1. De övriga sajterna inom Rötterfamiljen är: Anbytarforum, Förbunds-Nytt, Swedish Roots, Göteborgsrötter, Hallandsrötter, Jämtlandsrötter, Medelpadsrötter, Stockholmsrötter, Värmlandsrötter, Västgötarötter, Ångermanlandsrötter, Östgötarötter och Smedsrötter. (Tidigare också Blekingerötter och ---.)
  2. Se historiken i Dalarnas Släktforskarförbund (†)