Botvidsbygdens Släktforskarförening: Skillnad mellan sidversioner

Från Wiki-Rötter
Hoppa till navigering Hoppa till sök
(Skapade sidan med '{{Stubbe}}')
 
Ingen redigeringssammanfattning
Rad 1: Rad 1:
{{Stubbe}}
[[Fil:emblem.jpg]] Den 9 november 1987 bildades Botvidsbygdens Släktforskarförening (BSF) och då antogs också föreningens stadgar och namn. Den 1 januari 1988 betraktas som den officiella startdagen.
 
Föreningen ändamål är att inom Botkyrka, Huddinge och Salems kommuner med omnejd förena dem som är intresserade av släkt- och hembygdsforskning med syfte att främja dessa forskningsområden. 
 
I dag  har BSF ca 170 medlemmar. Styrelsemöten och medlemsträffar, som i huvudsak är föredrag med anknytning till släktforskning och studiebesök vid för släktforskningen intressanta platser, är i regel förlagda till Vuxenskolans lokaler på Falkvägen i Tumba.
I dessa lokaler finns också ett forskarrum där medlemmarna vissa dagar har tillgång till datorer med släktforskarprogram, CD-skivor, litteratur etc. Erfarna medlemmar medverkar som ”värdar” och hjälper till i datasalen. BSF ger också ut ett medlemsblad fyra  gånger per år ”AnletsBladet”.
 
Föreningen har en [http://www.botvid.org/ hemsida]

Versionen från 11 november 2010 kl. 17.45

Emblem.jpg Den 9 november 1987 bildades Botvidsbygdens Släktforskarförening (BSF) och då antogs också föreningens stadgar och namn. Den 1 januari 1988 betraktas som den officiella startdagen.

Föreningen ändamål är att inom Botkyrka, Huddinge och Salems kommuner med omnejd förena dem som är intresserade av släkt- och hembygdsforskning med syfte att främja dessa forskningsområden.

I dag har BSF ca 170 medlemmar. Styrelsemöten och medlemsträffar, som i huvudsak är föredrag med anknytning till släktforskning och studiebesök vid för släktforskningen intressanta platser, är i regel förlagda till Vuxenskolans lokaler på Falkvägen i Tumba. I dessa lokaler finns också ett forskarrum där medlemmarna vissa dagar har tillgång till datorer med släktforskarprogram, CD-skivor, litteratur etc. Erfarna medlemmar medverkar som ”värdar” och hjälper till i datasalen. BSF ger också ut ett medlemsblad fyra gånger per år ”AnletsBladet”.

Föreningen har en hemsida