Årets Eldsjäl: Skillnad mellan sidversioner

Från Wiki-Rötter
Hoppa till navigering Hoppa till sök
(Skapade sidan med ''''Årets eldsjäl''' är ett hederspris som instiftades 2010 av Sveriges Släktforskarförbund för att ''belöna initiativ och framåtanda inom släktforskarrörelsen''. De...')
 
mIngen redigeringssammanfattning
Rad 1: Rad 1:
'''Årets eldsjäl''' är ett hederspris som instiftades 2010 av [[Sveriges Släktforskarförbund]] för att ''belöna initiativ och framåtanda inom släktforskarrörelsen''. Detta pris ska inte sammanblandas med det traditionella [[Victor Örnbergs Hederspris]] eller de diplom som tilldelas för förtjänstfulla insatser i föreningar, etc. Nomineringar till dessa priser sker av förbundets medlemsföreningar och i första hand av dess styrelser.
'''Årets Eldsjäl''' är ett hederspris som instiftades 2010 av [[Sveriges Släktforskarförbund]] för att ''belöna initiativ och framåtanda inom släktforskarrörelsen''. Detta pris ska inte sammanblandas med det traditionella [[Victor Örnbergs Hederspris]] eller de diplom som tilldelas för förtjänstfulla insatser i föreningar, etc. Nomineringar till dessa priser sker av förbundets medlemsföreningar och i första hand av dess styrelser.


Sammanfattning:
Sammanfattning:

Versionen från 20 april 2011 kl. 11.46

Årets Eldsjäl är ett hederspris som instiftades 2010 av Sveriges Släktforskarförbund för att belöna initiativ och framåtanda inom släktforskarrörelsen. Detta pris ska inte sammanblandas med det traditionella Victor Örnbergs Hederspris eller de diplom som tilldelas för förtjänstfulla insatser i föreningar, etc. Nomineringar till dessa priser sker av förbundets medlemsföreningar och i första hand av dess styrelser.

Sammanfattning:

  • Utmärkelsen ska gå till en eller flera släktforskare eller en förening som genom stort engagemang, kunnighet och på ett väsentligt sätt bidragit till att lokalt, regionalt eller rikstäckande sprida kunskap om släktforskning.
  • Årets Eldsjäl ska vara en inspiratör och förebild för andra släktforskare och/eller föreningar.
  • Förslag med tydlig motivation ska vara förbundskansliet tillhanda senast 15 april.
  • Utmärkelsen består av en statyett som utdelas på Släktforskardagarna.